25 mei 2023: ArtDECO-dag!

25 mei 2023: ArtDECO-dag!

Donderdag 25 mei was met recht een ArtDECO-dag te noemen!

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht trapten we de dag af met prof. dr. Nine Knoers en prof. dr. Jamie Davies als leden van de wetenschappelijke adviesraad van het ArtDECO consortium. Wij gaven een update van de studiedeelname; toestemming voor deelname is inmiddels verkregen van 2800 kinderen/familieleden! Daarna vertelden onze promovendi Iris Lekkerkerker (Utrecht), Lisanne Vendrig (Amsterdam) en Mayke ten Hoor (Leiden) over hun eerste wetenschappelijke resultaten. Tot slot volgde een interessante discussie met waardevolle adviezen die wij ter harte zullen nemen in ons onderzoek.

De middag bestond uit een bijeenkomst met de leden van de patiƫntenadviesraad. Zij gaven ons nieuwe inzichten in ons onderzoek en originele, relevante vragen om mee te nemen voor vervolgonderzoek. Samen zorgen we ervoor dat de zorg voor kinderen met aangeboren afwijkingen van de nieren en urinewegen nog beter wordt!

Het ArtDECO team bedankt de leden van beide raden voor hun waardevolle bijdrage.

Blijf ons volgen voor de laatste ontwikkelingen.

Vlnr.: Iris Lekkerkerker, Mayke ten Hoor, Albertien van Eerde, Jaap Mulder, Rik Westland, Kirsten Renkema, Loes van der Zanden, Michiel Schreuder, Lisanne Vendrig.